­ PATATES KEBABI | Kültür Portalı

Patates Kebabı - Hakkari

Patates Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg patates
  • 50 g kıyma
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 kase un
  • 1 demet maydanoz
  • 4 yumurta
  • 1 kase sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber
  • Tuz

Patates Kebabı Nasıl Yapılır

Patatesler ve soğan rendelenir, ince doğranmış maydanoz, kıyma ve isteğe göre baharatlar eklenerek iyice karıştırılır. Yoğrularak kıvama gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yassı bir şekil verilir. Una batırılan kebaplar kızgın yağda kızartılır.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3821    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba