Pekmez Tatlısı Yağlaşı - Ordu
Pekmez Tatlısı Yağlaşı
Pekmez Tatlısı Yağlaşı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
2 su bardağı pekmez (üzüm)
Aldığı kadar mısır unu
Kaymak
Pekmez tatlısı Yağlaşı Nasıl Hazırlanır?
2 su bardağı pekmezi sulandırıp, içine aldığı kadar mısır unu ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirip üzerine kaymak konulup servis edilir.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Pekmez Tatlısı Yağlaşı
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7447
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
13 Mayıs 2019 Pazartesi