Piti - Kars
                
                
                    Piti Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g kuzu gerdan
 
	- 500 g kuzu incik
 
	- 200 g kuyruk yağı
 
	- 500 g nohut
 
	- 2 adet domates
 
	- 2 adet yeşil biber
 
	- 3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
 
Piti Nasıl Yapılır
Kuzu gerdan, kuzu incik ve kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır. Piti servise hazırdır.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Piti. Fotoğraf: Esnaflar Lokantası
                                            
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        28518   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                16 Kasım 2023 Perşembe