Şevket-i Bostan Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg şevket-i bostan
- 1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık limon suyu
- 1 kaşık yoğurt
- 1 kaşık un
- 1 iri soğan
- Tuz
- Karabiber
Şevket-i Bostan Nasıl Yapılır
Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır, ince uzun doğranır. Yağda kavrulan soğan ve ete ilave edilerek, sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır, ateş kısılır. Ocaktan alınmadan önce yoğurt, un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.