Su Böreği - Bingöl
Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 6 yumurta
- 1 kahve fincanı su
- Tuz
- Aldığı kadar böreklik un
- 250 gr tereyağıve sıvı yağ karışımı
Şok Haşlama Suyu: 1 tencere tuzlu kaynar su 1 tencere soğuk su
İç Harcı:
- Beyaz peynir
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
Su Böreği Nasıl Yapılır
Unun ortası açılır, yumurta, tuz ve su ile yoğrulmaya başlanır. Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde hamur özleşene kadar yoğrulur. 10 bezeye ayrılır. Hamurun üzeri nemli bezle örtülüp 30 dk. dinlendirilir. Yufkalar tek tek açılır. Birinci yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkalar sıcak tuzlu suda çok az haşlanıp hemen soğuk suda şoklanır. Şoklanan hamurların fazla suyu kevgir üzerinde süzdürülür. Yufkaların arasına erimiş tereyağı ve sıvıyağı karışımı gezdirilir. 5 yufkadan sonra iç harcı koyup aynı işleme devam ediyoruz. Son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine kapatılır ve tereyağı gezdirilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.
Su Böreği
Görsel Sahibi: Akif AKBANA
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3805
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Nisan 2022 Salı