Bastıklı Muska - Kilis
Bastıklı Muska Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ceviz içi veya fıstık içi
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 2 su bardağı toz şeker
- Yeteri kadar bastık
Bastıklı Muska Nasıl Yapılır
Sucuk yapıldıktan sonra kalan hapısa bir miktar kaynar haldeki şerbetle sulandırılır. Altı yakılarak biraz kaynatılır. Temiz çarşaflar beton üzerine açılır. Hapısa çarşaf üzerine dökülür. Tahta mala ile yarım cm kalınlığında düzgünce yayılır. Güneşte kurutulur. Kuruyan bastıkların tersi ıslatılır. Bezden kaldırılır. Bastıklar makasla 3 parmak eninde 15 cm boyunda dikdörtgen şeklinde kesilir. Ceviz doğranır. Baharatlar ve şeker karıştırılarak iç hazırlanır. Kesilen bastıklara bir çorba kaşığı iç konarak muska şeklinde sarılır. Naylon torbalara doldurulur.
Rutubet almaması için ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
Bastıklı Muska
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1777
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Aralık 2023 Pazartesi