Turşu Tavalı - Rize
Turşu Tavalı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg fasulye turşusu
- 2 baş soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Turşu Tavalı Nasıl Yapılır
Fasulye turşusu 15-20 dk suda bekletilerek fazla tuzunun çıkması sağlanır. Sudan çıkarılıp istenen büyüklükte doğranır ve suyu iyice sıkılır. Soğanlar yemeklik doğranarak yağda kavrulur. Sarımsak ve pulbiber eklenir. Suyu sıklan fasulye turşusu eklenerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Kaynak:Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Turşu Tavalı
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Turşu Tavalı
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Turşu Tavalı
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Turşu Tavalı
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3087
Eklenme Tarihi :
29 Mart 2020 Pazar
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2022 Perşembe