­ TURŞU TAVALI | Kültür Portalı

Turşu Tavalı - Rize

Turşu Tavalı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg fasulye turşusu
  • 2 baş soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Turşu Tavalı Nasıl Yapılır

Fasulye turşusu 15-20 dk suda bekletilerek fazla tuzunun çıkması sağlanır. Sudan çıkarılıp istenen büyüklükte doğranır ve suyu iyice sıkılır. Soğanlar yemeklik doğranarak yağda kavrulur. Sarımsak ve pulbiber eklenir. Suyu sıklan fasulye turşusu eklenerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar kavrulur.

Kaynak:Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3087    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2020 Pazar    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2022 Perşembe