Vurma Lahana - Rize
Vurma Lahana Malzemeleri Nelerdir
- 5 bağ lahana
- 1 kase fasulye
- 150 gr mısır unu
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kg kemik
- Yeterli miktarda acı biber
- Biraz içyağı
Vurma Lahana Nasıl Yapılır
Önce, temizlenmiş ve doğranmış lahana ve fasulye ayrı ayrı haşlanır ve süzülürler. Mısır unu dışında bütün malzemeler ve tuz tencereye konur, kaynatılmış su ilave edilir ve pişirilir. Suyu bir başka kaba alınıp ezme işine girişilir. Lahanayı ezmek için özel bir kutali (Kepçe uzunluğunda düz yontulmuş ağzı dört parmak kalınlığında ve genişliğinde bir araç) veya kepçe kullanılır ve lahana muhallebi kıvamı alıncaya kadar ezilir. Ezme işi bitince lahanadan daha önce alınmış olan su ve mısır unu tencereye yavaş yavaş ilave edilir ve 5 ila 10 dakika karıştırılarak kaynatılır. Ezme lahanaya damak zevkine göre tatlı kabağı, taze fasulye, taze mısır veya pazı ilave edilebilir.
Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Vurma Lahana
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Vurma Lahana
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Vurma Lahana
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Vurma Lahana
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7565
Eklenme Tarihi :
28 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2022 Perşembe