Yağlaş - Giresun
Yağlaş Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı mısır unu
- 250 g tereyağı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 bardak su
Yağlaş Nasıl Yapılır
Önce tencereye biraz tereyağı ve mısır unu konularak kavrulur. Sonra suya tuz ilave edilerek sürekli olarak karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
Giresun Geleneksel Mutfak
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5023
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
26 Ocak 2023 Perşembe