­ YAĞLAŞ | Kültür Portalı

Yağlaş - Giresun

Yağlaş Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı mısır unu 
  • 250 g tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 bardak su

Yağlaş Nasıl Yapılır

Önce tencereye biraz tereyağı ve mısır unu konularak kavrulur. Sonra suya tuz ilave edilerek sürekli olarak karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Giresun Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5505    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Ocak 2023 Perşembe