Züngül - Kilis
Züngül Malzemeleri Nelerdir
- 500 g üzüm bastığı
- İki su bardağı un
- Bir yumurta
- Bir yemek kaşığı kabartma tozu
- İki su bardağı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı tarçın
Züngül Nasıl Yapılır
Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )
Kilis Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10832
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2024 Cuma