­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Kilis

Keşkek  Malzemeleri Nelerdir

  • Beş su bardağı aşure buğdayı (döğme)
  • ½ komposto tabağı nohut
  • ½ kg. yağlı parça koyun eti
  • ½ çay bardağı zeytinyağı veya iki çorba kaşığı sadeyağ
  • Bir baş soğan
  • Kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuz

Keşkek Nasıl Yapılır

Bir gün önceden nohut ve aşure buğdayı ıslatılır. Et yıkanır, kaynamaya başlarken su üzerindeki köpükler alınır. Nohut ve tuz eklenir. Etle beraber nohut pişer. Bu aşamada aşure buğdayı, halka biçiminde doğranmış soğan, kırmızı biber katılır. Karıştırmada ise kaşık dibe kadar daldırılmaz. Ocaktan alınırken de kimyon, karabiber eklenir. Karıştırma işlemi bittikten sonra keşkeğin dinlenmesi için tencerenin ağzı kapatılır. Daha sonra küçük parçalara ayrılmış olan etler yağda kızartılarak keşkeğe eklenir.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2760    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2024 Cuma