Kıymalı Su Böreği - Kütahya
Kıymalı Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için:
- 200 g un
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- ½ kg yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tereyağı (üzeri için)
- Kırmızı biber
Harcı için:
- 700 g kıyma
- ½ demet maydanoz
- 300 g tereyağı (yağlamak için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır
Un büyükçe bir kaba alınır 4 yumurta, tuz, 2 bardak su ile katı bir hamur yapılır. Hamurlar on bir eşit parçaya ayrılır. (180 'er gram) 9 tanesi tepsi büyüklüğünde açılır. Gazetenin üzerine serilir. Hamur gazete okunacak inceliğinde olmalıdır. Büyük bir tencerede su kaynatılır. Tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağ ile beraber kızdırılır. Kıyma hafif kavrulur, maydanoz ilave edilir. Hamurun bir parçası açılır 60 cm.lik tepsi yağlanır. Hamur üzerine serilir. Diğer hamurlar kesilir, kaynayan suya atılır. Sudan soğuk suyun içine alınır, oradan kevgirin üzerine serilir. Fırça ile yağlanır. Kıyma 8'e bölünür. Yağlanmış hamura serpilir.4'lü ocağın üzerinde kızartılır. Hafif soğuyunca başka tepsi yardımı ile çevrilir, ikinci tarafı kızartılır. Sunum; dilimler halinde kesilir, üzerine arzuya göre et suyu serpilir. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı biber dökülür. Sıcak servis yapılır.
Kıymalı Su Böreği
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3330
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Mart 2024 Pazartesi