Hapısa - Kahramanmaraş
Hapısa Tarifi:
Hapısa Hazırlık Süresi: 10 dakika.
Pişirme Süresi: 20 dakika.
Hapısa Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı pekmez (gün pekmezi)
- 4 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı buğday nişastası
Hapısa Nasıl Yapılır
4 su bardağı ılık sudan 2 su bardağı su ayrılır ve suya un ilave edilerek çırpılır. Gün Pekmezi ve 2 su bardağı ılık su karıştırılarak ocağa konur kaynamaya başlayınca nişasta karışımı süzgeçten geçirilerek kaynar şerbete dökülür. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Soğutulduktan sonra yüzeyine dövülmüş ceviz ilave edilerek servise sunulur. Önlemler-Öneriler: Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilirse hapısa daha lezzetli olur.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 284.
Hapısa
Görsel Sahibi: Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12523
Eklenme Tarihi :
15 Aralık 2014 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
17 Ekim 2023 Salı