Kübbülmüşviyye - Kilis
Kübbülmüşviyye Malzemeleri Nelerdir
- Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 300 g yağsız ve sinirsiz koyun veya dana eti (kıyma)
- 300 g koyun gömlek yağı ( iç yağ)
- Bir adet baş soğan
- ½ komposto tabağı ceviz içi
- Bir tatlı kaşığı tarçın
- İki çorba kaşığı nane
- Yeterince karabiber, tuz ve kırmızı biber.
Kübbülmüşviyye Nasıl Yapılır
Bulgur tepsiye konur. Üzerine soğan küçük parçacıklar halinde doğranır. Nane, kırmızıbiber ve tuz eklenir. Biraz yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Diğer yandan küçük bir tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır. Sakız gibi olana kadar sıcak su yardımı ile yoğrulur. Yoğrulmuş iç yağına tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur. Yoğrulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Her parçacığa bir badem içi şekli verilir. Köfteden iri parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra gurup gurup sıkımlanır. Her sıkım içli köfte şeklinde hatta biraz daha büyük oyulur. İçine hazırlanmış olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur. Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır. Hepsi bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir. Pişirme işlemi fırında da yapılabilir. İstenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda tekrar kızartılabilir.
Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )
Kilis Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17967
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2024 Cuma