Karaahmetli Tokmak Köftesi - Kırıkkale
Tokmak Köftesi Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg bulgur
- 2 kg tavuk budu
- 1 kg tavuk göğsü
- İç yağ (dana kavram yağı)
- 5-6 adet büyük kuru soğan
- 1 tüm sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı acı biber kurusu
- Meşe veya dut ağacından yapılan tokmaklar
Tokmak Köftesi Nasıl Yapılır
Etler kemik ve derisinden ayrılır. Sonra bulgur ile et birlikte tokmaklar ile en az bir saat dövülür. Yağ, soğan,sarımsak baharatlar ilave edilip dövülmeye devam edilir. Arada azar azar su ilave edilerek dövme işlemine devam edilir. Homojen bir yapı elde edildiği zaman yumruk büyüklüğünde parçalar oluşturup top şekline getirilir. Ardından eller ıslatılarak daire şeklinde köfteler yapılır. Kuruması istenmediği için şekil verilen köfteler hızlıca hemen mangala alınır ve pişirilir. Servis sırasında çoğunlukla yanında çay tüketilir.
Karaahmetli tokmak köfte
Görsel Sahibi: Karaahmetli Tokmak Köfte
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
238
Eklenme Tarihi :
19 Ağustos 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ağustos 2025 Çarşamba