Gendime Çorbası (Muhaşerli) - Malatya
Gendime Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 100 g muhaşer (nohut kırması)
- 100 g beyaz nohut
- 100 g mercimek
- 300 g buğday döğmesi
- 100 g salça
- 130 g yağ
- 2 baş soğan
- Tuz
- Biber
- Reyhan
- 1 kaşık un
Gendime Çorbası Nasıl Yapılır
Soğan ince ince doğranır, yağın içerisinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Salçası ilave edilerek soğanla birlikte karışması sağlanır. Bir kaşık un ile 1,5 litre kadar su konarak tencere orta hararetli ateş üzerinde bırakılır. Muhaşer, nohut, mercimek ve döğme tencereye ilave edilerek pişmesi beklenir. Üzerine reyhan serpilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2139
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Eylül 2024 Perşembe