­ CUMUR | Kültür Portalı

Cumur - Tunceli

Cumur Malzemeleri Nelerdir

  • Kızartılmış ekmek
  • Tereyağı
  • Çökelek

Cumur Nasıl Yapılır

Önce ekmekler kızartılır. Kızartılmış ekmek yayvan bir kaba küçük küçük doğranır. İçine çökelek serpiştirilir. Sonra da tereyağı kızdırıp ekmeklerin üstüne doğranır. Soğutulmadan yenir. Sıcak ekmek bulunmadığı zaman, soğuk ekmekler, önce bir tavada ya da sacda kızartılır, sonra da çökelek ve kızarmış yağ dahil edilir. Sonra hafif ateşte ısıtılarak yağın ekmeğe nüfuz etmesi sağlanır. 

Görüntülenme Sayısı : 3    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2025 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Aralık 2025 Salı