­ BALKABAKLI KESTANE ÇORBASI | Kültür Portalı

Balkabaklı Kestane Çorbası - Zonguldak

Balkabaklı Kestane Çorbası

 

Balkabaklı Kestane Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

350 gr soyulmuş balkabağı

140 gr ince kıyılmış kuru soğan

300 gr haşlanmış iç kestane

1 lt su

250 ml manda sütü

70 gr ayçiçek yağı

Tuz

 

Balkabaklı Kestane Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Tencerede soğanı ve ince dilimlenmiş bal kabağını yağ ile 7-8 dk kavurunuz.

 Kestaneleri ilave ediniz ve hemen ardından suyu ekleyiniz.

 Kestaneler eriyene kadar kaynatınız. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

 Blenderden geçiriniz.

Sütü ardından tuz ve karabiberini ekleyiniz ve 10 dk. daha kaynatınız.

Sıcak servis ediniz.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

 

Görüntülenme Sayısı : 6238    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi