Yaprak Sarması - Erzincan
Yaprak Sarma Malzemeleri Nelerdir
Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
Tereyağı eritilip kemikli etler bu yağda sotelenir. Daha sonra 2 yemek kaşığı salça eklenir ve ocağın altı kapatılır. Soğan, domates, biber, dereotu ince doğranır. Kıyma, bulgur, doğranan malzemeler, baharatlar, sıvıyağ ve salça karıştırılarak iyice yoğrulur. Sıcak suda bekletilen yapraklar hazırlanır ve iç ile küçük küçük sarılır. Daha önce sos hazırladığımız tencereye sarılan yapraklar dizilir. Tencereye kenarından görünecek kadar sıcak su eklenir ve dolmanın üzerine ağır bir tabak konur. Kısık ateşte pişinceye kadar kaynatılır
yaprak sarma
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1133
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Eylül 2025 Perşembe