­ YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Yaprak Sarması - Erzincan

Yaprak Sarma Malzemeleri Nelerdir 

  • 1 kg yaprak

  • 500 g kıyma

  • 2 su bardağı bulgur

  • 2 adet soğan

  • 1 adet domates

  • 1 adet biber

  • 1 demet dereotu

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 3 yemek kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı kuru reyhan

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 2 yemek kaşığı tuz

  • 500 g kemikli et

  • 200 g tereyağı

 

Yaprak Sarma Nasıl Yapılır 

Tereyağı eritilip kemikli etler bu yağda sotelenir. Daha sonra 2 yemek kaşığı salça eklenir ve ocağın altı kapatılır. Soğan, domates, biber, dereotu ince doğranır. Kıyma, bulgur, doğranan malzemeler, baharatlar, sıvıyağ ve salça karıştırılarak iyice yoğrulur. Sıcak suda bekletilen yapraklar hazırlanır ve iç ile küçük küçük sarılır. Daha önce sos hazırladığımız tencereye sarılan yapraklar dizilir. Tencereye kenarından görünecek kadar sıcak su eklenir ve dolmanın üzerine ağır bir tabak konur. Kısık ateşte pişinceye kadar kaynatılır

 

Görüntülenme Sayısı : 1133    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2025 Perşembe