Bıdıklı Çorba - Amasya
Bıdıklı Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı kırık yarma
- 1 su bardağı taze iç fasulye
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
Bıdıklı Çorba Nasıl Yapılır
Yarma ve taze iç fasulye suda yarmalar pembeleşene kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlandıktan sonra yoğurt özelenerek çorbaya yavaş, yavaş ilave edilir. Üzerine isteğe göre tereyağında kızdırılmış nane dökülüp servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
BIDIKLI ÇORBA
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4738
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı