­ BIDIKLI ÇORBA | Kültür Portalı

Bıdıklı Çorba - Amasya

Bıdıklı Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı kırık yarma
  • 1 su bardağı taze iç fasulye
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz

Bıdıklı Çorba Nasıl Yapılır

Yarma ve taze iç fasulye suda yarmalar pembeleşene kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlandıktan sonra yoğurt özelenerek çorbaya yavaş, yavaş ilave edilir. Üzerine isteğe göre tereyağında kızdırılmış nane dökülüp servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4738    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı