Arapgir Peynir Helvası - Malatya
Arapgir Peynir Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 1 baş tuzsuz peynir
- 1 kaşık yağ
- 12-13 kaşık un
- Bir miktar şeker
Arapgir Peynir Helvası Nasıl Yapılır
Bir kaşık yağa un koyulur. Ateşte hafif çevrildikten sonra ayrı bir yerde ovalanarak ufalanmış peynir koyulur. Peynir çevrilir. Keşkeş kıvamına (macun kıvamı) gelinceye kadar çevrilir. Daha sonra üzerine şeker dökülerek karıştırılır. Şeker iyice yedirilinceye kadar karıştırılmaya devam edilir. Şeker yedirilince tatlı hazır demektir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2435
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Temmuz 2024 Salı