­ ARAPGİR PEYNİR HELVASI | Kültür Portalı

Arapgir Peynir Helvası - Malatya

Arapgir Peynir Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 baş tuzsuz peynir
  • 1 kaşık yağ
  • 12-13 kaşık un
  • Bir miktar şeker

Arapgir Peynir Helvası Nasıl Yapılır

Bir kaşık yağa un koyulur. Ateşte hafif çevrildikten sonra ayrı bir yerde ovalanarak ufalanmış peynir koyulur. Peynir çevrilir. Keşkeş kıvamına (macun kıvamı) gelinceye kadar çevrilir. Daha sonra üzerine şeker dökülerek karıştırılır. Şeker iyice yedirilinceye kadar karıştırılmaya devam edilir. Şeker yedirilince tatlı hazır demektir.

Görüntülenme Sayısı : 2435    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Temmuz 2024 Salı