­ AYVA HOŞAFI | Kültür Portalı

Ayva Hoşafı - Artvin

Ayva Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 kg ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 2 litre su
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çubuk tarçın kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • Yarım limon suyu

Ayva Hoşafı Nasıl Yapılır

Temizlenip kabukları soyulmuş ayvalar küp küp doğranır. Tencereye alınarak üzerine su ve portakal kabuğu rendesi eklenerek kaynatılır. Ayvalar pişince karanfil, tarçın ve limon eklenerek altı kapatılır. Soğuk olarak servis yapılır.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü 

Görüntülenme Sayısı : 19    Eklenme Tarihi : 13 Kasım 2025 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2025 Perşembe