­ BULGURLU TEĞEK PANCARI YEMEĞİ | Kültür Portalı

Bulgurlu Teğek Pancarı Yemeği - Artvin

Bulgurlu Teğek Pancarı Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı barbunya
  • 1 kase kurutulmuş üzüm yaprağı
  • 1 kase kavurma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı su

Bulgurlu Teğek Pancarı Yemeği Nasıl Yapılır

Bir gece önceden ıslatılan barbunya haşlanıp süzülür. Sıvıyağda kavrulan soğanların üzerine salça ve kavurma eklenir. Bir süre kavrulduktan sonra teğek yaprağı, barbunya, bulgur, tuz, pul biber ve su ilaveedilip 45 dk. pişirilir.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

 

 

Görüntülenme Sayısı : 30    Eklenme Tarihi : 21 Ekim 2025 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi