­ CEVİZ HELVASI | Kültür Portalı

Ceviz Helvası - Isparta

Ceviz Helvası Malzemeleri Nelerdir                             

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 3-5 dakika – Pişirme Süresi: 15 dakika

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su

Ceviz Helvası Nasıl Yapılır

Tencere içine ceviz, un, pekmez, su katılıp, ateş üzerine konularak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Muhallebiden biraz daha katı kıvamına gelince ocaktan indirilip tepsiye dökülerek kaşıkla yayılır. Tepsiye helvanın yapışmaması için tepsinin tabanına pudra şekeri serpilir. Donması için, yaklaşık bir saat kadar bekletilerek dilim halinde kesilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 8607    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe