Çökelekli Biber Dolması - Manisa
Çökelekli Biber Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 500 g dolmalık biber
- 250 g çökelek
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 büyük domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Çökelekli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Dolmalık biberler yıkanıp kurulandıktan sonra yanlarından bıçakla dikey olarak çizilir, sap ve uç bölümlerinden parmakla bastırılarak çekirdekleri çıkartılır ve biberlerin içi çökelekle doldurulur. Tavada kızgın yağda kızartılan doldurulmuş biberler uygun bir kaba çizilmiş tarafları yukarı gelecek biçimde dizilirler. Küçük kuşbaşı doğranmış domatesler ve ince çentilmiş sarımsaklar kalan zeytinyağı ve tuzla bir süre pişirilir. Hazırlanan sos dizilmiş biberlerin üzerine gezdirilerek dökülür ve üstü kapatılarak 8-10 dakika dinlendirilir. Ilık servis yapılır. Yanında yoğurt, dilimlenmiş kuru soğan ve karpuz önerilir.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1814
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
10 Ekim 2024 Perşembe