­ GALACOŞ | Kültür Portalı

Galacoş - Bayburt

Galacoş Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g yeşil mercimek
  • 200 g tereyağı
  • ½ kg kıyma
  • 1 adet soğan (irice)
  • 2 kaşık salça
  • 250 g gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi

Galacoş Nasıl Yapılır

Mercimek, et, soğan, salça ve yağ ile birlikte mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılmaz, hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.

Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 15565    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2022 Perşembe