­ GÖVEÇLİ PİLAV | Kültür Portalı

Göveçli Pilav - Kütahya

Göveçli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg kuzu eti
  • 3 bardak pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 bardak et suyu
  • 2 çorba kaşığı tuz

Göveçli Pilav Nasıl Yapılır

Et haşlanıp göveçte fırına sürülür. Pirinç, 2 çorba kaşığı tuzla kaynar suda önceden ıslatılır. Et başka kaba alınır. Pirinç bolca yıkanır. 2 çorba kaşığı tereyağında hafif kavrulur. Göveçe yerleştirilir. Üzerine kızarmış kebap etleri koyulur. 3 su bardağı et suyu ilave edilerek, fırına verilir. Yarım saat fırında pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 3063    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2024 Pazartesi