Helveter Tatlısı - Niğde
Helveter Tatlısı
Helveter Tatlsısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kâse un
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
- 30 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
Helveter Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
Tereyağını eritilerek unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Tava ocaktan alınarak pekmez azar, azar ilave edilir. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar sürekli karıştırılır. Tava tekrar ocağın üzerine konularak bir tutam tuz eklenir ve kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pekmezi una yedirilir. Helva kıvama geldiğinde (Helva kaşığın etrafında toplanıp dönüyorsa) tabağa alınır ve cevizle süslenerek ılık olarak servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tatlı
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5650
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Mayıs 2019 Çarşamba