Islama - Bartın
Islama Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet kuru yufka
- 150 g kuru soğan
- 100 g kıyma
- 1000 g su
- 70 g ayçiçek yağı
- 5 g tuz
Islama Nasıl Yapılır
Tepsinin içine kuru yufkalar kırılır. Ayrı bir tavada sıvı yağda kıyma ve doğranan soğanlar kavrulur. Ayn bir tencerede sıvı yağ ve tuz ilave edilen su kaynatılır ve yufkaların üzerine önce bu sonra soğan ve kıyma karışımı dökülerek servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Islama
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4550
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı