­ KABAK GAĞI (KAKI) | Kültür Portalı

Kabak Gağı (Kakı) - Van

Kabak Gağı İçin Gerekli Malzemeler:

  • kışlık kabak
  • kıyma
  • bulgur
  • maydanoz -
  • uz,
  • karabiber,
  • yağ
  • sarımsaklı yoğurt
  • Kızdırılmış tereyağı,
  • kırmızı biber

Kabak Gağı Yapılışı:

Kıyma ile bulgur, maydanoz, tuz, karabiber, yağ (sıvı veya katı) karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Yazın hazırlanıp kurutulan kabak kakı sıcak suda ıslatılır, yumuşatılır. 10 cm'lik parçalar halinde kopartılıp içine hazırlanan iç konup muska biçiminde sarılır. Tencereye dizilir. Sıcak su üste çıkıncaya kadar su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Tabağa dizilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı, kırmızı biber üzerine gezdirilir.

Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 36

Van Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1168    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba