­ KAHA TATLISI | Kültür Portalı

Kaha Tatlısı - Bartın

Kaha Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincan sıvıyağı
  • 2 kahve fincan süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 1 tutam tuz

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su 

Kaha Tatlısı Nasıl Yapılılır

Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuz karıştırarak çırpılır. Yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 2 parçaya bölünür. Her bir parça oklava ile ince bir şekilde açılır, açarken yapışmaması için un kullanılır. Hamurlar açıldıktan sonra oklavaya dolanarak rulo haline getirilir. Rulolar oklavadan çıkarılır. Tane tane, ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartılır ve kenara alınır. Bir tencerede şeker ve su karıştırılarak şerbet haline getirilir. Kızartılan kahaların üzerine dökerek soğuduktan sonra servis edilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 11491    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı