Karaville (Salyangoz) Yemeği - Muğla
Malzemeler:
- 500 gr salyangoz
- 1,5 baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- Taze etli biber (tercihe göre acı olabilir)
- ½ demet maydanoz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
-Tuz
-Su
Yapılışı:
Salyangozlar toplandıktan sonra içinde sıvı varsa aksın diye sepette ya da poşette bir gece bekletilir. Ertesi gün kaynar suya atılarak en az üç kez kaynatılıp, suyu dökülür. Suyu durulduktan sonra çıkarılır, süzülür.
Ayrı bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. Soğan doğranır, sararana kadar kavrulur. Salça, biber, domates ve toz kırmızı biber eklenir. Onlar da kavrulunca salyangozlar ilave edilir. 5-6 dakika daha kavrulur. Üstüne maydanoz, karabiber, limon suyu, tuz ve üstünü iki parmak geçecek seviyede su eklenir. Yarım saat kadar sonra yemek hazır olur.
Servisi, sıcak yapılır. Yerken salyangozun iç kısmı kürdanla çıkarılır, kabukları atılır. Bu yemek hem ana yemek hem de meze olarak tüketilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13923
Eklenme Tarihi :
03 Ağustos 2015 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
12 Haziran 2017 Pazartesi