Kaygana - Ankara
Kaygana Malzemeleri Nelerdir
- 5 su bardağı un
- 10 adet yumurta
- 5 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet kabartma tozu
- Su
- Tuz
Kaygana Nasıl Yapılır
Un, su, tuz ve kabartma tozu çukur bir kaseye konulup biraz cıvık olana kadar çırpılır. Sac kızdırılıp yağlanır. Kepçe yardımı ile akışkan hamur kızgın sacın üzerine dökülür. Pişirildikten sonra servis edilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Kaygana
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4048
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı