Kaymaklı Baklava - Afyonkarahisar
Kaymaklı Baklava Malzemeleri Nelerdir
- 600 g un
- 2 adet yumurta
- 125 g tereyağı
- 250 g sıvı yağ
- 75 g toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 g süt
- 150 g yoğurt
Şerbeti İçin:
- 1,5 kg toz şeker
- 1 lt su
- 1/4 limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
Kaymaklı Baklava Nasıl Yapılır
Un, 2 adet yumutra, sıvı yağ, şeker, limon suyu, tuz karıştırılır. Süt ve yoğurt eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 10-15 dakika dinlendirilir. Hamurdan 15 adet yarım ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır. Parçalar merdane yardımıyla avuç büyüklüğünde açılarak aralarına nişasta serpilerek üst üste dizilir ve 5 parçaya ayrılır. Parçalar önce merdane daha sonra klava yardımıyla büyüdüğü kadar açılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Her katının arasına tereyağı sıvı yağ karışımından sürülür. Karışımın kalanı en üste dökülür. Baklava dilimi şeklinde diimlendikten sonra sıcak fırına sürülür. Soğuduktan sonra baklavanın üzeriene şerbet dökülür ve arasına kaymak konulur.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri , Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları 2018
Kaymaklı Baklava
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7640
Eklenme Tarihi :
27 Mayıs 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Ağustos 2022 Pazartesi