Kete - Erzincan
                
                
                    Kete Malzemeleri Nelerdir 
 
Hamuru için:
• 1 kg süt
• 250 g tereyağı
• 1 su bardağı sıvı yağ
• Yarım paket yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Un
 
İç Harcı için:
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
• 2 yumurta
• 1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Kete Nasıl Yapılır 
 
Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, tuz ve yaş maya karıştırılır. Daha sonra un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 1 saat dinlendirilir. İç harç için un ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınır. Oklava ile açılan hamurlara 3 yemek kaşığı harç konulup şekil verilir. Tepsiye dizildikten sonra yumurta sarısı ve yoğurt çırpılarak üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kete
                                            Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        1071   
                            Eklenme Tarihi :
                                21 Şubat 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                02 Eylül 2025 Salı