Kıymalı Su Böreği - Denizli
Kıymalı Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
Hamur için:
- 500 g un
- 6 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
İçi için
- 500 g kıyma
- 2 tane soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır
Hamurun Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaba kırılır tuz ve su ilave edilerek çırpılır. Alabildiği kadar un koyularak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur 12 eşit parçaya bölünerek yufka şeklinde açılır. İçinin Hazırlanışı: Bir tavaya yağ koyulur soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek iyice pişirilir. Daha sonra baharatlar, tuz ve maydanoz ilave edilerek iyice karıştırılır ve ocaktan alınır. Böreğin Hazırlanışı: Yufkalar kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan yufkalar soğuk suya alınır. Ve bir bezle suyu kurulanır. Kurulanan yufkalar yağlanmış bir tepsiye her yufkanın arası yağlanarak serilir ve altı yufkadan sonra hazırlanan kıymalı harç koyulur. Daha sonra diğer altı yufkada araları yağlanarak üst üste koyulur. En üstüne yağ ve yumurta sürülerek fırına verilir. 150 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Tarif: Behice ÇEVİK Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
kıymalı su böreği
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10461
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Ekim 2022 Çarşamba