Kuymak - Niğde
Kuymak İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı tere yağ
- 1 su bardağı pekmez veya şeker (isteğe bağlı)
Kuymak Yapılışı:
3 yemek kaşığı tereyağı bir tavaya konularak eritilir, eridikten sonra un eklenerek, pembeleşinceye kadar hafif ateşte kavrulur sonra su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır, Kalan yağ bir tavada iyice kızdırılır, kuymağın üzerinde gezdirilir. Sıcak, sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun Not: İsteğe bağlı olarak şeker veya pekmez ilave edilebilir.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
KUYMAK
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3055
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Nisan 2020 Çarşamba