Maacır Tarhanası - Denizli
Maacır Tarhanası Malzemeleri Nelerdir
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 200 g kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı tarhana
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 2 adet kuru biber
- yemek kaşığı margarin
- 2 litre su
Maacır Tarhanası Nasıl Yapılır
Sıvı yağ ile kıyma bir tencerede kavrulur. İçine salça ilave edilerek karıştırılır. Üzerine soğuk su eklenir. Kaynamasına yakın içine tarhana ilave edilir. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca dövülmüş sarımsak, kuru biber ve tuz eklenir ve 30 dakika kaynatılır. Son 5 dakikasında margarin ilave edilir.
Tarif: Münevver ALTINTAŞ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
maacır tarhanası
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Bakanlığı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4192
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
26 Ekim 2022 Çarşamba