Mezgit Tava - Ordu
                
                
                    Mezgit Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 1 kg mezgit
 
	- sıvıyağ
 
	- mısır unu
 
	- tuz
 
Mezgit Tava Nasıl Hazırlanır?
Balık temizlenip ayıklanır. Yıkandıktan sonra süzgeçte süzülerek tuzlanır. Mısır ununa batırılan balıklar kızgın sıvıyağında her iki tarafı kızartılarak pişirilir. Servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Mezgit Tava
                                            Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        8350   
                            Eklenme Tarihi :
                                28 Ağustos 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Mayıs 2019 Perşembe