­ OĞMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Oğmaç Çorbası - Bursa

Kolay hazırlanabilen doyurucu çorbalardan olan oğmaç çorbası özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde yaygın olarak yapılmaktadır.

Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır

  • 1 lt et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kaşık tereyağı
  • Nane, tuz

Oğmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir

Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Oğmaç çorbası nohut, kuru fasulye, tavuk eti ilave edilerek de pişirilmektedir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14121    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2022 Çarşamba