Kolay hazırlanabilen doyurucu çorbalardan olan oğmaç çorbası özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde yaygın olarak yapılmaktadır.
Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır
- 1 lt et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kaşık tereyağı
- Nane, tuz
Oğmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Oğmaç çorbası nohut, kuru fasulye, tavuk eti ilave edilerek de pişirilmektedir.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak