Patlıcan Kabak Bastırma Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg kemikli parça et
- 1 su bardağı nohut
- 1 kg çekirdeksiz patlıcan veya kabak
- 3 domates
- 2 yeşil veya kırmızı biber
- 1 kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 limon veya 1 çay bardağı koruk suyu
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcak Kabak Bastırma Nasıl Yapılır
Nohut ayıklanır, yıkanır. Üzerini geçinceye kadar su ile akşamdan ıslatılır. Et, nohut, 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcan veya kabaklar yıkanır. Kuşbaşı doğranır. Domateslerin kabukları soyulur. Fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan ve biber küçük küçük doğranır. Sarımsaklar ikiye bölünür. Pişen et kemiklerinden ayrılır. Et, et suyu, nohut çelik bir tencereye alınır. Üzerine patlıcan veya kabak, domates, biber, soğan, sarımsak, limon suyu, tuz ve salçalar ilave edilir. Patlıcan veya kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine nane serpilir. Bulgur pilavı ile servis yapılır.
NOT: Et, nohut pişirirken tuz ilave edilirse nohutlar daha çabuk pişer.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri