­ PATLICAN KABAK BASTIRMA | Kültür Portalı

Patlıcan Kabak Bastırma - Kilis

Patlıcan Kabak Bastırma Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg kemikli parça et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg çekirdeksiz patlıcan veya kabak
  • 3 domates
  • 2 yeşil veya kırmızı biber
  • 1 kuru soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 limon veya 1 çay bardağı koruk suyu
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Patlıcak Kabak Bastırma Nasıl Yapılır

Nohut ayıklanır, yıkanır. Üzerini geçinceye kadar su ile akşamdan ıslatılır. Et, nohut, 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcan veya kabaklar yıkanır. Kuşbaşı doğranır. Domateslerin kabukları soyulur. Fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan ve biber küçük küçük doğranır. Sarımsaklar ikiye bölünür. Pişen et kemiklerinden ayrılır. Et, et suyu, nohut çelik bir tencereye alınır. Üzerine patlıcan veya kabak, domates, biber, soğan, sarımsak, limon suyu, tuz ve salçalar ilave edilir. Patlıcan veya kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine nane serpilir. Bulgur pilavı ile servis yapılır.

NOT: Et, nohut pişirirken tuz ilave edilirse nohutlar daha çabuk pişer.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri 

Görüntülenme Sayısı : 2609    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi