Pırpar (Semizotu) Salatası - Diyarbakır
Pırpar Malzemeleri Nelerdir
- 1 demet pırpar (semizotu)
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pul biber Limon, nar ekşisi veya taze koruk
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pırpar Nasıl Yapılır
Pırpar ayıklanır, yıkanır ve çoğunluğu yaprakları olacak şekilde doğranır. Domatesin kabuğu soyulup doğranır. Sivri biberin tohumu çıkarılıp doğranır. Soğan piyazlık doğranır tuzla ovulur. Hazırlanan sebzelere tuz, pul biber ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Limon suyu veya nar ekşisi varsa taze korukla tatlandırılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11535
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı