Sipsi Çorbası Malzemeleri Nelerdir
• 1 adet tavuk göğsü
• 1 litre süt
• 4 diş sarımsak
• 2 litre su
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, kırmızı pul biber.
Sipsi Çorbası Nasıl Yapılır
2 litre suda tavuk göğsü haşlanır tavuk göğsü pişmek üzereyken içine tuz atılır. Başka bir tencereye yağ ve salça konularak kavrulur, üzerine süzülmüş tavuk suyu eklenir. Başka bir kabın içerisine süt ile un iyice çırpılarak kaynamakta olan suyun içine dökülür, üzerine tuz ilave ettikten sonra sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Tavuk göğsü küçük parçalara bölünerek küp şeklinde doğranır, doğranmış tavuklar çorbaya eklenerek birkaç dakika daha tavuklarla birlikte kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine pul biber ve ezilmiş sarımsak dökülerek sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak