Et Balığı (et köftesi) - Kilis
                
                
                    Et Balığı Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g yağsız kıyma
 
	- 3 çorba kaşığı un
 
	- 5 diş sarımsak
 
	- 1 çay kaşığı kimyon
 
	- 1 çay kaşığı kişniş (küzbara)
 
	- 1 çay kaşığı karabiber
 
	- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
	- 1 Ttatlı kaşığı tuz
 
 Et Balığı Nasıl Yapılır
Kıymanın içerisine dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon, kişniş, karabiber, kırmızıbiber, un konularak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Islak avuç arasında bir cm kalınlığında oval yada yuvarlak köfteler yapılır. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
ET BALIĞI (ET KÖFTESİ)
                                            Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5825   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Kasım 2023 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                13 Aralık 2023 Çarşamba