­ ET BALIĞI (ET KÖFTESİ) | Kültür Portalı

Et Balığı (et köftesi) - Kilis

Et Balığı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g yağsız kıyma
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş (küzbara)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 Ttatlı kaşığı tuz

 Et Balığı Nasıl Yapılır

Kıymanın içerisine dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon, kişniş, karabiber, kırmızıbiber, un konularak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Islak avuç arasında bir cm kalınlığında oval yada yuvarlak köfteler yapılır. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

 

Görüntülenme Sayısı : 3137    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2023 Çarşamba