­ PEZİK KAVURMASI | Kültür Portalı

Pezik Kavurması - Ordu

Pezik (pazı) Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  •  2 bağ pezik (pazı)
  • 2 adet soğan
  • 2 fincan pirinç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

Pezik Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince doğranıp haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar). Süzülür, üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak derince bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, tuz, karabiber ilave edilir. Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanan pezikler ilave edilerek biraz daha kavrulur.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 15136    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma