­ PATLICAN TURŞUSU CİLBİRİ | Kültür Portalı

Patlıcan Turşusu Cilbiri - Amasya

Amasya Patlıcan Turşusu Cilbiri Malzemeleri Nelerdir

  • 6 adet patlıcan turşusu
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet domates

Amasya Patlıcan Turşusu Cilbiri Nasıl Yapılır

Patlıcanlar bütün olarak suda bekletilerek fazla tuzu ve sirkesi alınır. Parmak kalınlığında yuvarlak halka şeklinde doğranır. Kevgirde süzülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. Üzerine patlıcanlar ilave edilerek kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates konularak pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir. NOT: Aynı yemek fasulye salamurası ile de pişirilir. (Fasulye diblesi)

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Amasya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4109    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı