­ KARIŞTIRMALI PİLAV | Kültür Portalı

Karıştırmalı Pilav - Adıyaman

Karıştırmalı Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1.5 kg bulgur (orta irilikte)
  • 500 g tereyağı
  • 2 kg doğranmış et (kavurma et)
  • 100 g salça (domates salçası)
  • 100 g pul biber
  • 50 g baharat
  • Bir miktar  tuz

Karıştırmalı Pilav Nasıl Hazırlanır

Öncelikle et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine biraz salça eklenir, biber ve baharatın üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra da üstüne bulgur eklenerek bir süre daha kaynatılarak suyunu çekmesi beklenir ve bir süre bekledikten sonra servis edilir.

Kaynak: Adıyaman Cemile yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ

 

Görüntülenme Sayısı : 4198    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2023 Pazartesi