Kuymak - Kars
                
                
                    Kuymak Malzemeleri Nelerdir
	-  1 su bardagı un
 
	- 2 su bardagı su (süt de olabilir ya da süt-su karışımı)
 
	- Tuz
 
	- 1,5 yemek kasığı tereyağı
 
	- 2 yemek kaşığı toz seker
 
	- 1 çay kaşığı tarçın
 
Kuymak Nasıl Yapılır
Bir kabın icerisinde una tuz eklenir ve  bir yandan karıştırılırken azar azar su eklenir. Karışımın akışkan bir kıvamı olmalıdır. Orta ateşte ısıtılan tavada tereyağı eritilir. Karışım yağa dökülür ve  yavaş yavaş pişerken tahta kaşık yardımıyla hamur parçalara bölünür. Altları pişmeye hafifçe kızarmaya yüz tutan parçalar ters çevrilip diğer yüzlerinin de yanmadan hafifçe kızarması saglanır. Hamur kendini toplamaya başlayinca ezmeden çevire çevire pişirilir ve servis tabağına aktarılır. Üzerine tarçin eklenmiş şeker serperek hemen servis edilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kuymak. Fotoğraf: Sarıkamış Derya Hanım Ev Yemekleri
                                            
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6482   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                15 Kasım 2023 Çarşamba