­ PİŞİ | Kültür Portalı

Pişi - Amasya

Pişi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg. un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • Kızartma için sıvı yağ

Pişi Nasıl Yapılır

 Un çukurca bir kap üzerine alınır ortası açılır. İçerisine malzeme katılır. Ilık suyla kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. (Yaklaşık 1 saat) mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. Hamur tahtasında 0,5 cm kalınlığında elle vurularak açılır. Tavada yağ kızdırılır. Kızgın yağ konularak alt üst yapılarak pişirilir. Ramazan aylarında bilhassa sahurda duru pekmezle birlikte yenir. Arzu edilirse içerisine çökelek peynir konulabilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5054    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı